4 x hanaviini pitkiin pyhiin – kauanko viini säilyy?

5.12.2023 - 5 x paras|Artikkelit|

Hanapakkaukset ovat lyömättömiä joulun pitkiin pyhiin; tonkan voi avata jo lahjojen pakkaustalkoissa, siitä riittää itse aattoillan kattaukseen, mutta usein vielä myös välipäivien pitkiin pyhiin.

Viini säilyy hanapakkauksen tiiviin suljennan ansiosta priimakuntoisena helposti kuukaudenkin. Avattua hanapakkausta kannattaa säilyttää esimerkiksi jääkaapissa eli viileässä ja pimeässä tilassa.

Nappaa tästä viinivinkit joulunaikaan sopiville hanapakkauksille!

1. Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc

Kaipaatko kalapöytään vaihtelua rieslingille? | 36,98 €les fumees blanches hanapakkaus

Lurtonin viidennen sukupolven edustaja François ei seurannut perinteisiä bordeauxlaisia polkuja. Hän oli ensimmäisten joukossa ”flying winemaker” eli lentävä viinintekijä, joka etsii parhaimman terroirin maarajoista välittämättä. Nykyään François Lurton tekee viiniä Ranskassa, Espanjassa, Argentiinassa ja Chilessä.

François Lurton loi vuonna 1998 Lurtonin lippulaivatuotteen, Les Fumées Blanchesin.

Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc viinin rypäleet tulevat neljältä eri alueelta, jotka soveltuvat hyvin Sauvignon Blanc-rypäleen viljelyyn: Languedoc, Gers, Tarn ja Charentes. Meren läheisyys tuo viineihin eloisuutta ja aromikkuutta.

Kuiva, hapokas ja valkoherukkainen viini on ideaali aperitiivi, se sopii buffetpöytään sekä merenelävien ja kevyiden kalaruokien kanssa tarjoiltavaksi. Oiva valinta joulun kalapöytään!

2. Camden Park Cabernet Sauvignon Shiraz

Roteva punaviini talvipäiviä lämmittämään | 33,98 €Camden park Cabernet Sauvignon shiraz uutuus hanapakkaus

Camden Park Cabernet Sauvignon Shiraz on tuhdin täyteläinen ja roteva premium-hanapakkaus Etelä-Australiasta. Etiketti viittaa härkiin, joita karjanajajat veivät Queenslandista markkinoille Etelä-Australiaan. Heidän reittinsä kulki samannimisen viinitilan ohi.

Tummanpunaisen viinin tuoksussa on kypsiä marjoja, mustikkahilloa ja paahteisuutta. Suunmyötäinen maku saa ryhtiä reilusta, mutta kypsästä tanniinisuudesta ja eloisasta hapokkuudesta.

Viini on omiaan hieman viilennettynä mehevien liharuokien tai täyteläisten kasvisruokien kanssa. Sellaisenaan se lämmittää köllöttelyhetkiä sohvannurkassa.

3. Gnarly Head Old Vine Zinfandel

Muhevan mehevä punaviini Kalifornian auringosta | 39,98 €gnarly head old vine zinfandel

Tämä kalifornialainen hanaviini on Viinilehden maisteluraadin mukaan hinta-laatusuhteeltaan todellinen LÖYTÖ!, joten se kelpaa kattaa tarjolle joulun pyhinä.

Gnarly Head Old Vine Zinfandel on peräisin erittäin vanhoista, jopa yli 80-vuotiaista muhkuraisista Zinfandel-köynnöksistä, jotka vanhuuttaan tuottavat enää erittäin pienen määrän rypäleitä. Köynnökset on istutettu ennen nykyään tunnettujen leikkuu- ja sidontamenetelmien käyttöönottoa ja ne kasvavat pensasmaisesti ilman ulkopuolista tukea. Viini nimi ja etiketti ovatkin saaneet inspiraationsa muhkuraisista (gnarly) köynnösten kannoista.

Alhainen satomäärä maistuu ja tuntuu rypäleissä erittäin intensiivisenä ja aromikkaana hedelmäisyytenä. Viini on pehmeä, aromikas ja uskomattoman monivivahteinen. Mehevä ja hilloinen punaviini toimii joulupöydässä ruokaviininä, sellaisenaan lautapeli-illan lomassa ja suolaisten, kovien juustojen kaverina.

4. Cono Sur Bicicleta Riesling

Raikkaan hapokas riesling joulunviettoon | 35,99 €cono sur bicicleta riesling hanapakkaus

Cono Sur Bicicleta Riesling -viiniin käytetyt rypäleet tulevat Bio Bion laaksosta, joka on yksi Chilen eteläisimmistä viinialueista. Alueen ilmasto on viileä sekä Riesling-lajikkeen suosimaan tyyliin kohtuullisen pilvinen ja sateinen. Viileä ilmasto hidastaa rypäleiden kypsymistä ja auttaa niitä kehittämään intensiivisen aromaattisia vivahteita samalla säilyttäen napakan hapokkuuden.

Cono Sur Bicicleta Riesling on raikkaan hapokas ja hedelmäinen viini, joka sopii erinomaisesti aperitiiviksi sekä pienten alkupalojen kera nautittaviksi. Parhaimmillaan viini on aromikkaiden äyriäisten ja maukkaiden kalaruokien kumppanina. Varma valinta riesling-rakastaja joulunviettoon!

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.