4 x etiketin tarina: sormensa menettänyt lainsuojaton ja ylistys Suomen luonnolle

21.2.2023 - 5 x paras|

Etikettiostajaksi tunnustautuu meistä moni. Tässä jutussa kurkistamme neljän eri etiketin tarinan taakse!

esporao reserva

Esporão Reserva 2020 23,98 €

Portugalilainen punaviini on etikettien saralla suoranainen edelläkävijä, sillä aina vuosikerran vaihtuessa vaihtuu myös viinin etiketti! Hyllyillä pitää siis olla tarkkana, kun etsii tuttua viiniä – tällä kertaa se voi olla pukeutunut uuteen ulkoasuun. Vaikka etiketin kuva muuttuukin, yksi asia pysyy vuodesta toiseen samana; etikettiä koristava kuva on aina portugalilaisen taiteilijan suunnittelema.

Archipel de Château Puybarbe

Archipel de Château Puybarbe 19,90 € (tilausvalikoima)

Archipel on suomalaisen viininviljelijäpariskunnan, Riku ja Anna Väänäsen kunnianosoitus Suomen luonnolle. Ranskalaisen viinin etiketti on syntynyt suunnittelukilpailun tuloksena! Kuluttajat äänestivät finaaliin päässeistä etiketeistä suosikikseen Rasmus Riissasen luomuksen. Nuori turkulaissuunnittelija on myös innokas viiniharrastaja: ”Etikettini edustaa Côtes de Bourgin palstoja ja ympäröivää aluetta. Sinisen sävyjä lisätessä siitä syntyikin odottamatta suomalainen sielumaisema, järviä ja saaristoa.”

Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling

Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling 14,98 €

Cono Surin Single Vineyard -sarjan viinien etikettejä koristaa isolla numero: 23, 21, 5, 8… Etiketin numero kertoo, miltä palstalta kyseisen viinin rypäleet on kerätty. Single Vineyard Rieslingin rypäleet tulevat Chilestä Quitralman-nimiseltä tilalta Bio Bio -laaksosta, palstalta numero 23.

Three Finger Jack Old Vine Zinfandel

Three Finger Jack Old Vine Zinfandel 18,99 €

Yhdysvaltalaisen punaviinin ulkoasu on tummanpuhuva ja sen nimen taakse kätkeytyy traaginen kohtalo. Three Finger Jack oli kultakuumeen alkuaikoina 1850-luvulla Kalifornian Lodissa elänyt juna- ja pankkirosvo, joka tarinan mukaan menetti osan sormistaan ampumavälikohtauksessa.

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.