3 x voittajaviini: Winestate on ollut Viinilehden kilpailuissa supermenestyjä

19.4.2023 - 5 x paras|

Meidän maahantuomat viinit ovat olleet tänä vuonna todellisessa palkintosateessa, kun Viinilehti on nostanut podium-paikoille kaikkiaan kolme Winestaten viiniä!

VUODEN PARAS ROSEEVIINI: Villa Wolf Pinot Noir Rosé

Upea taidonnäyte saksalaisroseesta | 12,98 €villa wolf pinot noir rose

Villa Wolfin Pinot Noir Rosé on Saksan kansainvälisestikin tunnetuimman riesling-guru Ernst Loosenin taidonnäyte. Pfalzin lämmin ja aurinkoinen ilmasto kypsyttää Pinot Noir -rypäleet ihanteellisiksi – Pfalzia kutsutaankin usein Saksan Toscanaksi!

Herkullinen ja poikkeuksellisen tasapainoinen rosee valloitti tuomariston sydämet täysin. Villa Wolf Pinot Noir -roseeviinissä yhdistyvät marjaisat aromit sekä raikkaat hapot. Viiini sopii lasiin sellaisenaan, se herauttaa veden kielelle jo aperitiivina ja kantaa myös erinomaisesti ruokailun läpi, kun tarjolle katetaan esimerkiksi vaaleita linturuokia, kalaa tai ruokaisia salaatteja. Kokeile ja ihastu!

VUODEN PARAS PUNAVIINI: Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir

Chileläinen hurmuri San Antonion laaksosta | 19,99 €cono-sur-20-barrels-pinot-noir-2018

Viinilehden raati kuvaili Cono Surin 20 Barrels Pinot Noiria poikkeuksellisen herkulliseksi ja vivahteikkaaksi pinot noiriksi. Voittaja hurmasi herkullisen kypsällä ja tyylikkäällä marjaisuudellaan, monivivahteisuudellaan ja mehukkuudellaan.

Tuottajan ja tuotteen laadusta kertoo sekin, että viime vuoden kilpailussa viinin edellinen vuosikerta nappasi hopeaa.

Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir on mieletön ruokaviini; se on parhaimmillaan grillatun tai paistetun aromikkaan lihan, kuten karitsan, pikkuriistan tai mausteisen tonnikalan kumppanina. Monet nappaavat Coniksen mielellään mukaan myös ihan sellaisenaan nautiskeluhetkiin sohvalle! Tarjoile viini hieman viilennettynä – puoli tuntia jääkaapissa tekee ihmeitä.

VUODEN SAMPPANJA PRONSSIA: Charles Heidsieck Reserve Brut Champagne

Meditaatioviini parhaasta päästä | 59,99 €Charles Heidsieck Réserve Champagne Brut

Jos samppanjahammasta kolottaa, kannattaa kääntyä Charles Heidsieckin puoleen! Samppanjatalo on perustettu vuonna 1851, jolloin nuori Charles Heidsieck irtaantui perheestään ja perusti omaa nimeään kantavan samppanjatalon. Heidsieck kasvatti mainetta taidoillaan sekoittaa loistavia samppanjacuveita. Eleganttius, laatu ja monikerroksisuus kuvaavatkin parhaiten Charles Heidsieckin samppanjoita.

Reserve Brut on sellaisenaan upea nautiskelujuoma tai meditaatioviini, kuten monet sitä kutsuvat. Samppanjan tuoksussa on briossia ja kypsiä hedelmiä: mangoa, aprikoosia ja persikkaa sekä paahdettua pähkinää. Maku on runsaan vivahteikas, hedelmäinen ja hennon mineraalinen. Samppanja on hienossa tasapainossa.

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.