3 x viini Alkon verkkokaupasta

24.11.2020 - 5 x paras|

Alkon verkkokauppa kätkee sisäänsä yhden maailman kattavimmista viinivalikoimista. Master of Wine Tuomas Meriluodon poimi kolme helmeä verkkokaupan valikoimasta, jotka tilaat kätevästi lähimyymälääsi. Alko suosittelee tekemään joulun verkkokauppatilaukset mahdollisimman paljon ennakkoon, kuitenkin viimeistään sunnuntaina 13.12. 

1)Black Stallion Cabernet Sauvignon

Herkkupunkkua Napan laaksosta | 29,98€

Tämä viini arvosteltiin juuri brittiläisen Decanter-viinilehden joulunumerossa erinomaiseksi – sadasta jaettavasta pisteestä viini pokkasi huikeat 95 pistettä. Myös Viinilehti antoi viinille viisi tähteä.

Tähän aikaan vuodesta moni meistä taitaa olla pehmeän täyteläisten ja lämpimän mausteisten punaviinien perään – juuri sellaisten kuin Black Stallion Cabernet Sauvignon. Runsas, roteva ja iso jenkkiherkku tulee Kaliforniasta, Cabernet-viineistään tunnetusta Napa Valleysta. Ehtaan Bordeaux’n tyyliin tässä punaviinissä on päärypäle Cabernet Sauvignonin rinnalla pieniä määriä Merlot’ta, Cabernet Francia ja Petit Verdot’ta – sekä hitunen Malbecia.

Pöydässä Black Stallion Cabernet Sauvignon huutaa punaisen lihan perään. Kokkaa härkää, hirveä tai karitsaa, ja avaa pullo hengittelemään hyvissä ajoin. Napakymppi myös voimakkaiden juustojen kanssa kulauteltuna tai meditaatioviininä sinällään.

2) Anselmo Mendes Contacto Alvarinho

Luonteikasta vinho verdeä Portugalista | 17,90€

Portugalin viinit kasvattavat suosiotaan jatkuvasti, eikä ihme: maasta tulee todella nastoja ja persoonallisia oman rahan viinejä. Jos pirteän herkulliset valkoviinit innostavat, ota kokeiluun Anselmo Mendes Contacto Alvarinho! Mendesin alvarinho on jännä poikkeus alueellaan: toisin kuin Pohjois-Portugalin kepeät vinho verdet tyypillisesti, tämä kuiva valkoviini on saanut kypsyä ja monimuotoistua hiivasakkansa päällä peräti puoli vuotta.

Amerikkalainen viinilehti Wine Enthusiast valitsi kyseisen viinin Vuoden 2020 parhaat viinit -listansa sijalle 37. joten varsin mielenkiintoisesta tapauksesta on kyse!

Pöydässä kypsän sitruksinen, vivahteikas ja upean hapokas Anselmo Mendes Contacto Alvarinho viihtyy maltilla maustettujen äyriäisten ja kepeiden kalaherkkujen seurassa. Ja kun joulunpyhien jälkeen tekee mieli keventää, tässä on mainio viini niille salaateille.

3) Casa Canevel Prosecco Rosé Brut

Uutuusproseccon hurmaa sydäntalveen | 13,99€

Nyt on aika maistaa marraskuun jälkipuoliskolla Suomeen saapunutta roseeproseccoa! Tätä ennen proseccoa ei edes saanut tehdä roseena, joten Canevelin perhetilan vaaleanpunainen prosecco on todellinen uutuus. Laatutietoinen prosecco-fani ilahtuu siitä, että kaikki Casa Canevel Prosecco Rosé Brut -viiniin käytetyt Glera- ja Pinot Nero -rypäleet ovat perheen omilta tarhoilta.

Raikkaasti persikan, vadelman ja ruusun aromeilla pelaileva rosee sopii rentoon hengailuun ja mutkattomien suolapalojen kylkeen. Kasvispiiraat, pasteijat, tortillat, antipastot, dimsumit – you name it! Mun maailmassa täydellinen combo Casa Canevel Prosecco Rosé Brutille on simpukkapasta tai sahramirisotto. Kiva viini myös kepeille kanaherkuille.

Toivottavasti nämä kolme täsmäsuositusta maistuvat myös sulle!
Tuomas Meriluoto, Master of Wine

 

Eikö Tuomaksen suosittelemaa viiniä löydykään lähimyymäläsi hyllystä?
Tiesithän, että voit nykyään toivoa lempiviiniäsi osaksi lähimyymäläsi valikoimaa. Alkotoive.fi on Alkon uusi palvelu, jonka kautta voit lähettää oman toiveesi myymälöiden valikoimista vastaaville valikoimamestareille.

LUE MYÖS!

Mahtavaa kun eksyit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.