3 x Viinilehden Löytö-viini

6.10.2020 - 5 x paras|

Viinilehti julistaa viinin olevan Löytö silloin, kun sen hinta-laatusuhde on poikkeuksellisen hyvä. Lukaise Master of Wine Tuomas Meriluodon herkulliset kuvaukset hanapakkauksista, jotka Viinilehti on arvioinut Löytö-maininnan väärteiksi.

1)Gnarly Head Old Vine Zinfandel hanapakkaus

Muhkea jenkkipunaviini simppeleille lihaherkuille | 35,99€

Aurinkoinen Kalifornia on Pohjois-Amerikan tunnetuin viinialue. Sieltä tulee myös loistavan hinta-laatusuhteen Gnarly Head Old Vine Zinfandel: moniulotteinen, tuhti ja hillomainen punaviini, joka on valmistettu yli 80-vuotiaiden Zinfandel-köynnösten korkealaatuisesta rypälesadosta.

Vaikka suklaisia ja mausteisia aromeja tarjoileva Gnarly Head on maultaan melkoinen voimanpesä, tanniinit ovat niin pehmeät, että tätä hanaviiniä voi kulautella sellaisenaankin. Itse tykkään kattaa kaveriksi puolikovia ja suolaisia juustoja – tai grillata vaikka maukkaat hodarit tai BBQ-vartaat. Myös texmex-papupata ja chorizopasta maistuvat tämän riittoisan jenkkiherkun kanssa, joka ansaitsee Viinilehdeltä maininnan Löytö.

2) Radio Boka Cabernet Sauvignon Tempranillo hanapakkaus

Valencian punaviini rentoon herkutteluun | 29,50€

Monella meistä on mielikuva espanjalaisista punkuista lämpimän tammisina ja vaniljaisina viineinä. Monikasvoisesta viinimaasta tulee myös modernilla otteella valmistettuja kepeän hedelmäisiä punkkuja. Valencian alueella tehty Radio Boka Cabernet Sauvignon Tempranillo on kahden rypäleen sekoiteviini, jonka herukkaisen ja kirsikkaisen tuoksun viimeistelee mukavan mausteinen twisti.

Pöydässä tämä mutkattoman herkullinen ja loistavan hintalaatusuhteen hanaviini viihtyy niin pasta bolognesen, lihapatojen, burritojen kuin intialaisten liha- ja kasvisherkkujen kanssa. Sopii myös hyvällä poppoolla hengailuun ihan sellaisenaan. Radio Bokasta tykkäävät myös vegaanit, koska sitä ei ole kirkastettu liivatteella, munalla tai muilla eläinkunnan tuotteilla. Todellinen löytö siis!

3) Pierre Chavin Côtes de Gascogne Cuvée Réserve hanapakkaus

Ranskalainen luomuvalkoviini kalalle ja kasviksille | 31,90€

Oletko kokkaamassa kalaa? Tai etsitkö kivaa hanapakkausta illanistujaisiin? Etelä-Ranskasta, Côtes de Cascognen alueelta tuleva Pierre Chavinin tuottama valkoviini on hauska sekoitus monelle tuttua Sauvignon Blancia sekä Ranskan lounaisosissa viihtyviä Colombard- ja Gros Manseng -rypäleitä.

Passionhedelmää ja limettiä pursuava tuoksu vie ajatukset jonnekin ihan muualle kuin syksyyn. Kuiva, mukavan hapokas ja raikkaan hedelmäinen maku natsaa täydellisesti esimerkiksi siialle tai kuhalle, katkarapusalaattille sekä kepeille kasvispiirakoille ja -pastoille. Toimii myös aperitiivina.

Toivottavasti näillä vinkeillä kelpaa lähteä Alkoon tekemään Löytöjä!
Tuomas Meriluoto, Master of Wine

 

Eikö Tuomaksen suosittelemaa viiniä löydykään lähimyymäläsi hyllystä?
Tiesithän, että voit nykyään toivoa lempiviiniäsi osaksi lähimyymäläsi valikoimaa. Alkotoive.fi on Alkon uusi palvelu, jonka kautta voit lähettää oman toiveesi myymälöiden valikoimista vastaaville valikoimamestareille.

PIDÄT VARMASTI MYÖS NÄISTÄ!

Mahtavaa kun eksyit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.