3 x Viinilehden löytö-viini loppuvuoteen

2.11.2022 - 5 x paras|

Jos hanapakkausten määrä Alkon valikoimassa huimaa jo päätä, nappaa tästä Master of Wine Tuomas Meriluodon viinivinkit. Myös Viinilehti on nimennyt nämä Tuomaksen suosikkihanaviinit hinta-laatusuhteeltaan erinomaisiksi Löytö-viineiksi.

1) Gnarly Head Old Vine Zinfandel

Muhkea amerikkalaispunaviini hanapakkauksessa | 37,99€ gnarly head old vine zinfandel

Kun kelit kylmenevät, saa lasissa tuoksua ja maistua Kalifornian aurinko! San Franciscon lahden itäpuolella levittäytyvältä Lodin viinialueelta tuleva Gnarly Head Old Vine Zinfandel on nimensä mukaisesti tehty muhkuraisten, yli 80-vuotiaiden Zinfandel-köynnösten rypäleistä. Vanhojen köynnösten pieni mutta konsentroitunut sato tuntuu maun intensiteettinä, syvyytenä ja vivahteikkuutena. Gnarly Headin tuoksusta löytyy herukkaa, mustikkaa, mokkaa ja mausteita.

Tuhti ja olemukseltaan mehevän hillomainen Gnarly Head Old Vine Zinfandel rakastaa etenkin bbq-marinoituja ribsejä, kunnon hampurilaisia sekä uunissa kypsennettyjä kana- ja possuvartaita. Jos kokkaaminen ei ole agendalla, kata tälle hanaviinille kaveriksi chorizomakkaraa ja kovahkoja, suolaisia juustoja. Suunmyötäistä ja tanniineiltaan lempeää Gnarly Head Old Vine Zinfandelia tulee kyllä siemailtua ihan sellaisenaankin.

2) Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc

Eteläranskalainen klassikkovalkoviini hanapakkauksessa | 35,99€ les fumees blanches hanapakkaus

Haikailetko taakse jääneen kesän perään? Languedoc-Roussillonin klassikkotalon, Lurtonin, valmistama Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc on huikean aromaattinen valkoviini, joka tuoksuu valkoherukoilta, karviaisilta ja kesän yrteiltä sekä Välimeren auringossa kypsyneiltä sitrushedelmiltä. Lisäksi tästä hanaviinistä löytyy herkullista mangoa ja ananasta.

Ihanan kuiva ja eloisan hapokas Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc viihtyy merenelävien ja vuohenjuustoherkkujen rinnalla. Pyöräytä vieraille tai kotiväelle lohiceviche, kalkkunaleivät tai lämmin vuohenjuustosalaatti. Alkoholipitoisuudeltaan maltillinen Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc sopii myös rentojen illanistujaisten aperitiiviksi – tai seurusteluviiniksi sellaisenaan. Tyylikäs hanapakkaus on kiva vieminen kylään mentäessä.

3) Pierre Chavin Côtes de Gascogne Cuvée Réserve

Hedelmäinen ranskalaisvalkoviini hanapakkauksessa | 34,99€ pierre chavin cotes de gascogne hanapakkaus

Mainion hinta-laatusuhteen luomuviineistä tunnetun Pierre Chavinin Côtes de Cascogne Cuvée Réserve tulee Lounais-Ranskasta, nousevalta Côtes de Cascognen alueelta. Aromaattisesta ja hapokkaasta Sauvignon Blancista sekä Colombard- ja Gros Manseng -rypäleistä sekoitettu hanaviini pursuaa limettiä, greippiä, persikkaa ja passionhedelmää. Pirteät hapot tekevät tästä valkoviinistä ryhdikkään, ja raikkaan hedelmäisestä mausta löytyy mukavasti vivahteita sekä tyylikästä mineraalisuutta.

Pöydässä tämä valkoviini säestää kasviksia ja merenherkkuja. Kokeile esimerkiksi sitruunaiselle kuhalle, sinisimpukoille valkoviiniliemessä, jokirapucaesarille, jättikatkarapuvartaille tai kesäkurpitsapastalle. Pierre Chavin Côtes de Cascogne Cuvée Réserve toimii myös alkumaljana ja mutkattomana seurusteluviininä. Tästä viinistä keität herkullisen liemen simpukoille.

Ei muuta kun löytöjä tekemään!
Tuomas Meriluoto, Master of Wine

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.