3 x UUTUUSTETRA – laatutetrojen esiinmarssi on alkanut!

19.6.2023 - 5 x paras|

Kun kesäkassiin pakkaa pari tetraa, eivät ne kolise tai paina yhtä paljon kuin lasipullot. Ulkoisten plussien lisäksi nyt on panostettu entistä enemmän myös itse viiniin – laatutetrojen esiinmarssi on alkanut!

Sangre de Toro Organic White Blend

Uutuustetra kesän herkkuhetkiin | 11,98 €Sangre de Toro Organic White Blend tetra kartonkitölkki

Espanjan legendaarinen viinitalo Torres on valmistanut ensimmäisen tetransa, mikä sopiikin perheyrityksen toimintafilosofiaan; Torres on profiloitunut vastuullisen viininviljelyn edelläkävijäksi. ”Sankku”-klassikon valkoviiniblendi on myös luomu, vegaaninen ja sillä on sekä ympäristö- ja kestävän kehityksen sertifioinnit.

Mutta entäpä itse viini – miltä se maistuu?

Viinin tuoksussa voi löytää klementiiniä, päärynää, aprikoosia ja keltaluumua. Raikkaan hedelmäinen, puolikuiva maku, jossa miellyttävä hapokkuus ja hentoa yrttisyyttä. Valkoinen Sangre de Toro sopii sellaisenaan seurusteluun ja sen kylkeen kelpaa kattaa kanaruokia, mausteisia kasvisruokia sekä salaatteja.

Villa Wolf Riesling

Saksalaista viiniosaamista tetraan pakattuna | 12,99 €villa wolf riesling kartonkitölkki tetra

Toinen tämän vuoden tetrauutuus Alkossa on Villa Wolf Riesling. Viinin valmistukseen on valittu vain jalohomeettomat optimikypsät rypäleet, jotka on puristettu mehuksi välittömästi korjuun jälkeen.

Ryhdikkään raikas, hapokas ja kuiva valkoviini on omiaan pastan, runsasaromisten merenherkkujen, vaalean lihan, kasvisruokien ja miedosti maustettujen itämaisten herkkujen seuraksi. Litran kokoisesta tetrasta riittää nautiskeltavaa isommallekin seurueelle!

Deep Roots Rivaner

Viinintekijäkolmikon taidonnäyte | 12,99 €deep roots river kartonkitölkki tetra

Laatutetrojen kavalkadi jatkuu Pfalzin pohjoisesta naapurista Rheinhessenista ponnistavalla uutuudella Deep Roots Rivanerilla. Rheinhessenissä on lähiaikoina tapahtunut jännittäviä asioita, kun intohimoiset ja laatufokusoituneet nuoret viinintekijät ovat vailla ennakkoluuloja pistäneet hösseliksi historiallisilla tarhoilla. Philipp Wittmann, Jochen Dreissigacker ja Stefan Winter vastaavat omien perhetilojensa viinituotannosta, mutta ovat monivuotisen ystävyytensä pohjalta päätyneet valmistamaan myös yhteisiä viinejä.

Tetraan pakattu Deep Roots Rivaner on puolikuiva valkoviini, joka kelpaa kattaa tarjolle etenkin mausteisille aasialaisvivahteisille ruuille – se säestää myös peli-iltaa, jonka lomassa tarjolle katetaan klassinen margarita-pizza.

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.