3 x uutuushanapakkaus

22.11.2021 - 5 x paras|

Hanapakkausten suosio meillä Suomessa on valtaisa. Pimeneviä iltoja silmällä pitäen Master of Wine Tuomas Meriluoto poimi kolme uutuushanapakkausta, jotka kannattaa ehdottomasti muistaa joulunajan viinejä valitessa.

1) Contramaestre Syrah Tempranillo Garnacha Organic hanapakkaus

Biodynaaminen hanapakkaus Espanjan La Manchasta | 29,98€ contramaestre syrah tempranillo garnacha organic uutuus hanapakkaus

Kun Syrah-rypäle yhdistetään La Manchan lämpimään ilmastoon sekä Espanjan tummien lajikkeiden voimakaksikkoon eli Tempranilloon ja Garnachaan, lopputuloksena on maukas ja lämpimän mausteinen punaviini hanapakkauksessa. Contramaestre-hanapakkauksesta löytyy myös mustaherukkaisia ja karhunvatukkaisia aromeja – ja aimo annos ryhdikkyyttä.

Jos multa kysytään, Contramaestre on hyvä hanapakkaus melkein minkä tahansa ruoan kanssa avattavaksi. Kata pöytään vaikkapa mausteisia ja yrttisiä makkaroita, munakoisotahnaa ja empanada-piirakoita. Tämä punaviini tykkää myös runsasmakuisista kasvishöystöistä ja kermaisesta, rakuunalla maustetusta kanttarellipastasta.

2) Esporão Monte Velho Organic hanapakkaus

Kahdeksan rypäleen luomupunaviini Portugalin Alentejosta | 34,99€ Esporao Monte Velho Organic uutuus hanapakkaus

Portugali trendaa viinimaana, ja sen myötä Alko-valikoima on kasvanut Esporãon viinitalon Monte Velho -luomuviinin hanapakkauksella. Olemukseltaan raikas, kahdeksasta eri rypäleestä sekoitettu punaviini on käynyt kokonaan terästankeissa. Rypäleiden joukossa on maan omia kotoperäisiä lajikkeita, kuten Touriga Francaa ja Touriga Nacionalia.

Tummia metsämarjoja uhkuva, keveän maustepaprikainen ja tanniineiltaan notkea Esporão Monte Velho Organic rakastaa yrttisiä ruokia. Kokeile tätä Alentejon viinialueen herkkua esimerkiksi mausteisen juurespadan tai yrtein ryyditettyjen lammaspyöryköiden ja kuskusin kanssa. Hyvä hanapakkaus, jossa hinta-laatusuhde on – Portugalille tyypilliseen tapaan – erittäin kohdillaan.

3) Camden Park Cabernet Sauvignon Shiraz hanapakkaus

Australian aurinkoa lasiin! | 32,99€ Camden park Cabernet Sauvignon shiraz uutuus hanapakkaus

Syysillanistujaiset tulossa, ja mieli tekisi herkullisen hedelmäistä punaviiniä, jossa on mehevää hillomaisuutta ja lämmittävää paahdetta? Etelä-Australiasta tuleva Camden Park Cabernet Sauvignon Shiraz on hyvä hanapakkaus jaettavaksi niin ystävien kuin rentojen ruokien kesken.

Leipokaa kimpassa tämän hanaviinin kaveriksi pizzaa tai sienipiirasta? Camden Park Cabernet Sauvignon Shiraz tykkää myös glaseeratusta possusta ja seesami-soijamarinoiduista kasviksista. Suosituista rypälelajikkeista sekoitettu punaviini hanapakkauksessa sopii tähän vuodenaikaan täydellisesti.

Maistuvia hetkiä mainioiden hanapakkausten seurassa!
Tuomas Meriluoto, Master of Wine

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.