Viinin ja ruoan parittamisessa on kyse toisiaan täydentävien makuparien yhdistämisestä. Jotta sun olisi mahdollisimman vaivatonta päästä nauttimaan makunystyröitä kutkuttavista makupareista, me koottiin yhteen kolme helppoa reseptiä ja valittiin niille kolme täsmäviinisuositusta.
1) Poroleivät + Cono Sur Reserva Especial Pinot Noir
Cono Sur Reserva Especial Pinot Noirin avautuu uusiin ulottuvuuksiin poroleipien kanssa nautittuna. Eivätkä poroleipäsetkään ole koskaan maistunut näin hyviltä!
Ainekset n. 8 hengelle:
0,5 dl Oliiviöljyä
1 pkt Kylmäsavuporoviipaleita
1 pkt Kantarelli-tuorejuustoa
1 kpl Saaristolaisleipää
1 kourallinen Puolukoita koristeluun
1 kourallinen Timjamin oksia koristeluun
Ohje:
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Leikkaa saaristolaisleivästä ohuita siivuja. Aseta leivät pellille ja voitele ripauksella oliiviöljyä. Kuumenna leipiä uunissa n. 5 minuuttia, kunnes pinta on muuttunut aavistuksen rapeaksi. Voitele paahdetut saaristolaisleivät kantarelli-tuorejuustolla. Asettele kylmäsavuporoviipaleet leipien päälle. Koristele puolukoilla ja timjamin oksilla.
2) Lohileivät + Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs
Lohileipien rasvaisuus taittaa Lindauer Special Reserve Blanc de Blancsin herkullisen hapokkuuden terävimmän kärjen ja yhdessä ne muodostavat kielen vievän liiton.
Ainekset n. 8 hengelle:
0,5 dl Oliiviöljyä
1 pkt Savulohta
1 pkt Smetanaa
1 pkt Kermaa
1 kpl Punasipuli
1 kpl Ruohosipuli
1 kpl Sitruuna
Pippuria ja suolaa
Ohje:
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Leikkaa saaristolaisleivästä ohuita siivuja. Aseta leivät pellille ja voitele ripauksella oliiviöljyä. Kuumenna leipiä uunissa n. 5 minuuttia, kunnes pinta on muuttunut aavistuksen rapeaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahto ja smetana. Lisää joukkoon hienonnettu punasipuli, sekoita ja lisää suola, pippuri ja tilkka sitruunan mehua. Suolaa saaristoleivät ja lusikoi päälle täyte. Asettele päälle myös lohi ja koristele lopuksi ruohosipulilla.
3) Punajuuri-vuohenjuusto -palat + Mud House Sauvignon Blanc
Vuohenjuusto ja sauvignon blanc ovat viinimaailman klassisimpia yhdistelmiä. Tässä reseptissä klassikkoparitus on toteutettu hieman modernimmalla otteella.
Ainekset n. 8 hengelle:
3 kpl Punajuurta
1 pkt Pinjansiemeniä
1 kpl Sitruuna
0,5 dl Oliiviöljyä
1 pkt Vuohenjuustoa
1 kourallinen Timjamin oksia koristeluun
Pippuria, suolaa ja hunajaa
Ohje:
Keitä punajuuria 10 minuuttia kunnes ne ovat kypsiä. Paahda samalla pinjansiemenet. Kuori ja paloittele punajuuret. Lisää joukkoon pinjansiemenet, sitruunan mehu ja oliiviöljy. Murskaa ainekset sauvasekoittimella, lisää joukkoon paloiteltu vuohenjuusto, pippuria, suolaa ja hunajaa. Jatka sekoittamista, kunnes seos on tasaista. Lusikoi seos leipien päälle. Koristele timjamin oksilla ja paahdetuilla pinjansiemenillä.