3 x paras viini kinkulle

1.12.2021 - 5 x paras|

Millainen on paras viini joulukinkulle? Ja mielellään niin hyvä kinkkuviini, että se sopisi myös laatikoille? Katso Master of Wine Tuomas Meriluodon parhaat viinivalinnat joulukinkulle tänä jouluna!

1) Cono Sur Single Vineyard Block 21 Pinot Noir

Upea palstaviini Chilestä rakastaa kinkkua | 14,98€ cono sur block 21 pinot noir

Jouluaterian kruunaavan kinkun kanssa kannattaa unohtaa ne tuhdeimmat tapaukset ja valita punaviini joulukinkulle sieltä kepeämmästä päästä. Kinkun kylkeen sopii etenkin notkean silkkinen ja heleän hedelmäinen pinot noir, kuten Chilen viileästä San Antonion laaksosta tuleva Cono Sur Single Vineyard Block 21 Pinot Noir.

Aromeiltaan kirsikkainen, makoisan marjainen ja hivenen mausteinen yhden palstan rypäleistä tehty Cono Sur Single Vineyard Block 21 Pinot Noir on hyvä kinkkuviini, koska se maistuu myös neilikkaisen sinappihunnun kanssa. Nauti tämä viini kinkun kanssa hiukan viilennettynä.

2) Sangre de Toro Original Organic

Klassikkoviini Kataloniasta hurmaa joulusta toiseen | 10,98€sangre de toro

Jos teidän joulupöydässä tykätään espanjalaisesta kinkkuviinistä, rakastettu klassikko Sangre de Toro Original Organic on oiva punaviini joulukinkulle – ja niille laatikoillekin. Pullonkaulassa killuvasta härästä tuttu, nykyään luomusertifioitu kinkkuviini tuoksuu metsämarjoilta, villiyrteiltä sekä joulumausteilta, ja maistuu ihanan pehmeältä.

Kun kinkku ja muut joulupöydän antimet on nautittu ja vatsa saanut hetken huilata, Garnacha- ja Carineña-rypäleistä sekoitettu Sangre de Toro sopii myös jouluyön rennon juustolautasen ja oliivien sun muiden pikkunaposteltavien kaveriksi. Eli hyvä kinkkuviini, joka taipuu moneen!

3) Torres Digno Cabernet Sauvignon Rosé

Täyteläinen chileläisrosee on ihan paras kinkkuviini | 11,49€ torres digno cabernet sauvignon rose

Siinä missä Cabernet Sauvignon -punaviini on liian vahva ja tanniininen viini joulukinkulle, samasta rypäleestä tehty rosee on toista maata. Roseeksi täyteläinen, jäännössokerin nätisti pyöristämä Torres Digno Cabernet Sauvignon Rosé on loistava viini kinkun kanssa ja maistuva sellaisenaankin.

Herkullisen mehevä ja intensiivinen chileläisrosee on hyvä kinkkuviini, joka maistuu niin kinkun sinappi- kuin omenakastikkeenkin kanssa. Tarjoa Torres Digno Cabernet Sauvignonia myös rosollin ja joulupateiden kanssa.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua kinkkuviinin valinnassa!
Tuomas Meriluoto, Master of Wine

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.