3 x paras viini kinkulle

10.12.2019 - 5 x paras|

Joulu tulla jollottaa, mutta onko kinkkuviini vielä hakusessa? Nappaa tästä Master of Wine Tuomas Meriluodon viinisuositukset joulupöytämme ykkösherkulle. Tsekatkaa vaikka kimpassa, mikä on kenenkin suosikki kinkun kanssa?

1) Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon Rosé

Chileläinen rosee tykkää suomalaisesta possusta | 10,98€

Vaikka moni meistä diggailee etenkin näin talvella Cabernet Sauvignon -punkuista, rypäleestä tehdyt punaviinit jyräävät vaalean lihan tuhtiudellaan ja tanniineillaan. Mutta Cabernet-rosee sen sijaan on täysosuma meikäläisten joulukinkulle!

Torresin viinitalon Chilessä valmistama Santa Digna Rosé on mukavan täyteläinen ja jäännössokerin silaama vinkku, joka kestää sinappikastikkeen ja ne neilikatkin. Kun masu hetkellisesti täyttyy kinkusta, tätä herkkuroseeta kulauttelee myös ihan sellaisenaan.

 

2) Cono Sur Bicicleta Pinot Noir

Pinot Noir on punaisten ykkösrypäle kinkulle | 9,98€

Monen mielestä joulupöytä ei ole joulupöytä ilman punaviiniä. Säästä kuitenkin ne tuhdit amaronet aterian jälkeiseen fiilistelyyn, koska jouluisen herkuttelun kruunaava possu tykkää kepeämmistä punaviineistä.

Viileässä viihtyvästä Pinot Noir -rypäleestä tehty Cono Sur Bicicleta Pinot Noir tulee Chilestä ja sopii kinkun kylkeen kuin nenä päähän. Kirsikkainen, tyylikkään hapokas, mausteilla nätisti pelaava ”fillariviini” toimii myös kasvissafkojen kanssa niille, jotka eivät lihasta välitä. Maistuu parhaalta aavistuksen viilennettynä.

 

3) Kaufmann Hattenheim Riesling Trocken

Suosikkirypäle hurmaa jouluaterialla | 15,90€ 

Kun sveitsiläinen appelzellerjuuston tuottaja muuttaa Saksan Rheingauhun ja alkaa tehdä viiniä, syntyy riesling, joka suorastaan huutaa päästä suomalaiseen joulupöytään. Jos tykkäät valkkarista ja etsit vinkkua, joka pelittäisi kinkun – tai oikeastaan koko jouluaterian – kanssa, se on tässä!

Hivenen jäännössokerinen Kaufmann Hattenheim Riesling ei kavahda ärtsympiäkään joulukaloja. Tähän mehevää aprikoosia, sitrushedelmiä ja vinkeitä yrttejä tulvivaan luomuvalkkariin ihastuvat kaikki.

 

Toivottavasti näillä vinkeillä kinkkuviinin valinta helpottui!

Tuomas Meriluoto, Master of Wine

LUE MYÖS!

Mahtavaa kun eksyit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.