3 x paras kinkkuviini – pihistä, satsaa tai panosta!

28.11.2023 - 5 x paras|

Millainen on paras viini joulukinkulle? Ja mielellään niin hyvä kinkkuviini, että se sopisi myös laatikoille? Katso Master of Wine Tuomas Meriluodon parhaat viinivalinnat joulukinkulle tänä jouluna!

PIHISTÄ: Sangre de Toro Original Organic

Klassikkoviini Kataloniasta hurmaa joulusta toiseen | 10,99 €sangre-de-toro-original-organic-2021

Jos teidän joulupöydässä tykätään espanjalaisesta kinkkuviinistä, rakastettu klassikko Sangre de Toro Original Organic on oiva punaviini joulukinkulle – ja niille laatikoillekin. Pullonkaulassa killuvasta härästä tuttu, nykyään luomusertifioitu kinkkuviini tuoksuu metsämarjoilta, villiyrteiltä sekä joulumausteilta, ja maistuu ihanan pehmeältä.

Kun kinkku ja muut joulupöydän antimet on nautittu ja vatsa saanut hetken huilata, Garnacha- ja Carineña-rypäleistä sekoitettu Sangre de Toro sopii myös jouluyön rennon juustolautasen ja oliivien sun muiden pikkunaposteltavien kaveriksi. Eli hyvä kinkkuviini, joka taipuu moneen!

SATSAA: Cono Sur Single Vineyard Block 21 Pinot Noir

Upea palstaviini Chilestä rakastaa kinkkua | 15,98 € cono sur block 21 pinot noir

Jouluaterian kruunaavan kinkun kanssa kannattaa unohtaa ne tuhdeimmat tapaukset ja valita punaviini joulukinkulle sieltä kepeämmästä päästä. Kinkun kylkeen sopii etenkin notkean silkkinen ja heleän hedelmäinen pinot noir, kuten Chilen viileästä San Antonion laaksosta tuleva Cono Sur Single Vineyard Block 21 Pinot Noir.

Aromeiltaan kirsikkainen, makoisan marjainen ja hivenen mausteinen yhden palstan rypäleistä tehty Cono Sur Single Vineyard Block 21 Pinot Noir on hyvä kinkkuviini, koska se maistuu myös neilikkaisen sinappihunnun kanssa. Nauti tämä viini kinkun kanssa hiukan viilennettynä!

PANOSTA: Gerard Bertrand Domaine de’Aigle Pinot Noir

Todellista herkkua Ranskan luomutarhoilta | 24,99 €gerard-bertrand-domaine-de-laigle-pinot-noir-2018

Gérard Bertrand on Ranskan johtava luomuviinien tuottaja ja tarjoileekin pehmeän mehukkaan sekä erittäin moniulotteisen viinivaihtoehdon suomalaiseen joulupöytään. Tähän viiniin panostamalla pääsee aattoiltana makustelemaan tammikypsytyksen tuottamia mausteisia ja hieman savuisiakin vivahteita. Viilennettynä ihana pari esimerkiksi joulupöydän lohelle!

Joulupöydän ruokailoittelun jälkeen tämä ranskatar viihtyy lasissa myös erinomaisena kumppanina pehmeiden ja mietojen juustojen kanssa. Käytä punaviiniä jääkapissa noin puolen tunnin ajan ennen sen tarjoilua täydellisen herkkuhetken takaamiseksi.

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.