3 x paras alkoholiton kuohuviini

3.11.2021 - 5 x paras|

Mikä hyvä alkoholiton kuohuviini? Jos valinta saa pään pyörälle, näillä Master of Wine Tuomas Meriluodon vinkeillä saatat löytää uuden suosikkikuohuvan alkoholittomien kuohuvien joukosta.

1) Dr. Loosen Riesling Sparkling Alcohol-Free

Alkoholiton viini suosikkirypäleestä | 11,99€ dr. loosen riesling

Saksassa, Moselin jokilaakson huippupalstoilta Riesling-valkoviinejä tuottava Dr. Ernst Loosen taitaa myös alkoholittoman rieslingin valmistamisen. Loosen Riesling Sparkling Alcohol-Free on täysin alkoholiton kuohuviini, joka on valmistettu terästankeissa.

Sitrusaromeilta ja vihreältä omenalta tuoksuvan alkoholittoman kuohuviinin hedelmäisessä, raikkaan hapokkaassa maussa on mukavasti myös mausteita ja yrttisyyttä. Dr. Loosen Riesling Sparkling Alcohol-Free on oiva alkoholiton viini rentoon kilistelyyn ja yhdessä syömiseen. Nappivalinta reippaammin wasabia sisältävälle sushilautaselle.

2) Torres Natureo Sparkling Non-alcoholic 

Klassikkotalon taidonnäyte | 8,95€ torres natureo sparkling
(Saatavilla hyvin varustelluista K-kaupoista)

Vuodesta 1870 viiniä valmistanut, trendejä herkeämättä seuraava ja tutkimukseen panostava Torresin viinitalo marsittaa nyt esille oman alkoholittoman kuohuviinin. Jos Natureo-sarjan valko- ja punaviini on tullut jo kokeiltua, nappaa ensi kerralla kaupasta tämä talon alkoholiton kuohuviini? Torres Natureo Sparkling Non-alcoholic on käytetty Muscat d’Alexandria -rypäleiden mehusta viiniksi, jonka jälkeen alkoholi on poistettu varoen, viinillisyyttä vaalien.

Eloisasti kupliva alkoholiton viini tuoksuu kookokselta, trooppisilta hedelmiltä ja hiukan kukiltakin. Rapsakka hapokkuus ja pirtsakan omenainen maku. Hyvä alkoholiton aperitiivi aterialle – ja mainio makuelämys paellan kanssa.

3) Barrels and Drums Chardonnay Non-alcoholic Sparkling

Loistava alkoholiton kuohuviini Chardonnaysta | 7,59€barrels and drums alkoholiton kuohuviini

Jos olet blanc de blancsin eli puhtaasti valkoisista lajikkeista valmistetun kuohuviinin ystävä, Barrel and Drums Chardonnay Non-alcoholic Sparkling on todennäköisesti alkoholiton kuohuviini sun makuun. Valmistusprosessi on simppeli: Chardonnay-rypäleestä tehdystä valkoviinistä alkoholi on tyhjiötislattu pois ennen kuplat synnyttävän hiilidioksidin lisäämistä.

Raikkaan hedelmäinen, suutuntumaltaan pehmeä Barrels and Drums Chardonnay Non-alcoholic Sparkling sopii viikonloppujen ja juhlahetkien kilistelyyn silloin kun pöydässä preferoidaan alkoholitonta. Viikolla tätä alkoholitonta kuohuviiniä kannattaa maistella esimerkiksi merenherkkujen rinnalla tai rennosti pastojen ja pizzojen kanssa.

Nautinnollisia kuplivia hetkiä!
Tuomas Meriluoto, Master of Wine

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.