3 x muhkea punaviini

5.3.2021 - 5 x paras|

Kevättalvella ihanasti lämmittävälle punaviinille on paikkansa lasissa ja ruokapöydässä. Nappaa tästä Master of Wine Tuomas Meriluodon muhkeat suositukset!

1) Three Finger Jack Old Vine Zinfandel

Jenkkiherkku avaa grillikauden | 17,98€

Three Finger Jack on loistava esimerkki siitä, miten vanhoiksi Zinfandel-köynnökset saattavat elää Kaliforniassa. Osa legendaarisen juna- ja pankkiroiston mukaan nimetyn punaviinin rypäleistä on kasvanut jopa yli 100-vuotiaissa, pientä laatusatoa tuottavissa köynnöksissä. Se tuntuu lasissa: kolmisormisen rosvon nimikkoviini on maukas kokonaisuus intensiivistä tummaa marjaa, tammisuutta, paahteisuutta ja pippurista fiilistä.

Lautaselle tämä rento ja rehti aromipommi huutaa kunnon grilliherkkuja lihavartaista ribseihin, mausteisiin makkaroihin tai komeisiin kyljyksiin. Vegeruoan ystävä taltuttaa Three Finger Jack Old Vine Zinfandelin tujusti maustetuilla halloumiburgereilla tai yrttisillä grillimunakoisoilla.

2) Torres Gran Coronas Cabernet Sauvignon Reserva

Espanjan charmia kevättalven fiiliksiin | 15,98€

Tekeekö mieli haikailla pehmeän mausteisen ja tunnelmallisen tammisen punaviinin perään? Punaviinin, jossa mikään ei hypi silmille, mutta jossa on sopivasti kaikkea? Katalonian tiennäyttäjän, Torresin, klassinen ja aromikkailla hedelmillä pelaava Gran Coronas on Cabernet Sauvignonista ja Tempranillo -rypäleistä sekoitettu viini, joka taipuu moneen.

Vaikka tätä mehevää punaviiniä siemailisi heittämällä sellaisenaankin, se kannattaa kutsua pöytään, kun tarjolla on kinkkua ja muita leikkeleitä, oliiveja ja napostelulihapullia sekä keskikovia juustoja, kuten manchegoa tai zamoranoa. Torres Gran Coronas on nappivalinta myös falafeleille, paellalle ja muille riisiruoille.

3) Norton Privada

Muhkeutta Argentiinan Mendozasta | 15,98€

Mendozan maailmankuulun viinialueen sydämessä toimivan Nortonin viinitalon Privada-punaviinissä Argentiinan ylpeys Malbec-rypäle kohtaa Bordeaux-kaksikko Cabernet Sauvignonin ja Merlot’n. Lopputulos on vivahteita, samettia ja sitä tyylillä pursuvaa voimaa.

Kaverikseen tämä täyteläinen tapaus tarvitsee lammasta, nautaa tai suomalaista sarvipäätä – mieluiten grillatussa muodossa. Ja jos varsinainen ruoan laittaminen ei niin iske, Norton Privada kaveeraa onnistuneesti esimerkiksi kovien ja suolaisten juustojen kanssa.

Toivottavasti näistä suosituksista oli apua!
Tuomas Meriluoto, Master of Wine

 

Eikö Tuomaksen suosittelemaa viiniä löydykään lähimyymäläsi hyllystä?
Tiesithän, että voit nykyään toivoa lempiviiniäsi osaksi lähimyymäläsi valikoimaa. Alkotoive.fi on Alkon uusi palvelu, jonka kautta voit lähettää oman toiveesi myymälöiden valikoimista vastaaville valikoimamestareille.

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.