3 x laadukas riesling

4.11.2021 - 5 x paras|

Saksa on niin upea viinimaa, että on ollut hienoa seurata sen valkoviinien suosion kasvua meidän suomalaisten keskuudessa. Kepeän kesäisten rieslingien jälkeen Master of Wine Tuomas Meriluoto kaataa lasiin astetta runsaampaa rieslingiä. Mikä on se paras riesling Tuomaksen mielestä loppuvuoteen?

1) Anselmann Edesheimer Rosengarten Riesling Spätlese Trocken

Runsaampaa rieslingiä Pfalzista | 17,99€ anselmann edesheimer rosengarten riesling spätlese

Suositun viinitalon uutuusriesling on nyt täällä! Anselmann Edesheimer Rosengarten Riesling Spätlese Trocken on upean mineraalinen valkoviini, jonka sitrusmaisen eksoottinen olemus herauttaa veden kielelle. Sana ’Spätlese’ viinin nimessä tarkoittaa sitä, että siihen käytetyt Riesling-rypäleet ovat saaneet kypsyä pidempään, jolloin viinistä tulee runsaampaa.

Anselmannin Spätlese on hyvä riesling ”meditaatioviiniksi” jo sellaisenaan. Ja sitten kun nälättää, pidä huoli, että tarjolla on ihanan aromaattisia mereneläviä tai raikkaita vegeherkkuja. Laadukas riesling myös blinejä saattelemaan: kohtahan se sesonki jo kolkuttelee ovella…

2) Kaufmann Hattenheim Riesling Trocken

Tyylikäs riesling Rheingausta | 15,98€ Kaufmann hattenheim riesling trocken

Useille Riesling-faneille Rheingau tuntuu olevan rakas alue, jonka viineihin ei kyllästy koskaan. Rheingaussa viiniä valmistava, juustontekijänä Sveitsissä aiemmin työskennellyt Urban Kauffmann on mielenkiintoinen tyyppi, jonka käsissä on syntynyt tämä laadukas riesling.

Hurmaavan aprikoosinen, sitruksinen ja kepeän yrttinen Kaufmann Hattenheim Riesling Trocken on valmistettu luomusti ja biodynaamisesti viljellyistä rypäleistä. Ruokapöydässä tämä vivahteikas, mineraalisen hyvä riesling viihtyy lohikalojen, kanacaesarin ja monenlaisten kasvisruokien kanssa. Ja jos laitat pöytään herkullisia äyriäisiä, tässä voisi olla paras riesling niille!

3) Dr. Loosen Red Slate Riesling Dry

Uusi puolikuiva riesling | 18,99€ dr loosen red slate riesling

Puolikuivaa moselilaista? Kyllä, kiitos! Saksan arvostetuimpiin viineihin lukeutuvat Moselin jokilaakson puolikuivat rieslingit ovat monen mielestä maailman hienoimpia valkoviinejä. Alkoon juuri saapuneen, uljaan hapokkaan ja hehkeän mineraalisen Dr. Loosen Red Slate Riesling Dry -viinin tekijä Ernst Loosen on myös Saksan tunnetuimpia viinintekijöitä maailmalla.

Tammitynnyrissä kypsyneessä, passionhedelmän ja aprikoosin aromeilla pelailevassa Red Slate -rieslingissä on hienoa intensiteettiä ja mausteisuutta, sekä hitunen kukkeutta. Pöydässä tämä laadukas riesling viihtyy esimerkiksi teriyakikanan tai aasialaisittain meustetun lohen kyljessä. Hyvä riesling myös sushin, etenkin grillilohinigirien, ja sashimin kanssa nautittavaksi.

Nautinnollisia makuhetkiä mainioiden rieslingien parissa!
Tuomas Meriluoto, Master of Wine

PIDÄT VARMASTI MYÖS NÄISTÄ!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.