3 x keittokirjasuosikki: tölkkiruokaa, arkisafkaa ja kasvisherkkuja

8.4.2024 - 5 x paras|Artikkelit|

Kotikokkeja on viime aikoina hemmoteltu ihanilla keittokirjoilla! Tölkkiruokaa on ylistys säilykkeille, Arkisafkaa on käännyttänyt jo monet munakoison vihaajat puolelleen ja Taivaalla näkyy ricottapilviä pursuaa kasvisherkkuja.

Arkisafkaa – Iman Gharagozlu & Leena Ahokas (WSOY)

Imanin ja Leenan violettikantinen Arkisafkaa on myyty jo monet kerrat loppuun ja painokoneet ovat puksuttaneet lukuisia uusia painoksia meitä kotikokkeja ilostuttamaan!

Kur Arkisafkaa-keittokirjan kannet avaa, voi omassa keittiössään miltei kuulla Imanin ja Leenan hersyvän naurun. Myös reseptit ovat värien ja kasvisten ilotulitusta. Kirja vannoo sesonkien edullisten raaka-aineiden nimeen ja rohkaisee kokemattomampiakin arjen sankareita tarttumaan pannuihin ja kattiloihin.

Imanin munakoiso-iskenderin ohjetta voidaan helposti nimittää kirjan hittireseptiksi. Vuodenaikojen ja sesonkien mukaan kasatusta kirjasta kannattaa ehdottomasti kokata ainakin myös hurmauspiirakkaa omalle rakkaalle, täyteläistä tomaattikeittoa perheelle ja Leenan ragua hitaiden sunnuntaiden herkuksi.

SEURAA SOMESSA: @imanjaleenasafkaa

Tölkkiruokaa – Mari Moilanen (WSOY)

Ruokatoimittaja Mari Moilasen Tölkkiruokaa-keittokirja todistaa, että tölkeistä todella on moneksi! Säilykkeiden avulla voi taklata niin arkiruoka-angstin kuin nauttia herkullista ja pikkuisen parempaa viikonloppuruokaa. Näinä aikoina myös tölkkien edullisuus on iso kannustin tarttua säilykkeisiin. Kirjassa perehdytään tiiviisti myös siihen, mitä kotivara tarkoittaa ja miten sellaisen voi fiksusti itselleen koostaa.

Moilasen kirjan hiteiksi on helppo povata gochujangpastaa, artisokkatahnaa sekä toffeetorttua. Kirjasta löytyykin sekä ihania lämpimiä sekä kylmiä annoksia, mutta myös runsain mitoin pienempiä naposteltavia sekä myös makeita herkkuja.

Otamme myös koppia Moilasen ehdottamasta säilyketastingista! Viinimaistelun tavoin kylään voi kutsua ystävät ja maistellen vertaamalla valita kaupan hyllyjen parhaan tomaattikastikkeen.

SEURAA SOMESSA: @jotainmaukasta

Taivaalla näkyy ricottapilviä – Tara Junker (Teos)

Tara Junkerin keittokirjan nimi on ehkäpä yksi maailmanhistorian kauneimpia! Eikä se ole vain sanahelinää, sillä pehmeiden, pilveomaisten ricottapallojen ja pastakastikkeen ohje löytyy kirjasta.

Keittokirjan reseptiikka kumpuaa Junkerin omaista ruokamuistoista ja sitä kuljettaa myös tietynlainen tarinallisuus, kun kaikki reseptit alustetaan lyhyillä teksteillä. Kalahampurilaisen ohjetta Junker kuvailee näin: “Tämä resepti on yksi suosikeista meillä kotona. Yhtenä aamuna verkosta nousi 20 särkeä ja lahnaa. Emme halunneet heittää niitä takaisin, joten äitini kokeili tehdä saaliista kalapihvejä.”

Taran keittokirja tuo herkullisuutta ja väriä niin arkeen kuin juhlaankin. Se opettaa arvostamaan raaka-aineita ja juhlistamaan vuodenaikojen mukaan vaihtuvien sesonkien raaka-aineita.

SEURAA SOMESSA: @tarajunker

 

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.