3 x jouluviini: tutut pullot pukeutuivat sesonkietiketteihin – katso kuvat!

29.11.2022 - 5 x paras|

Lähestyvä joulu tuo oman tuulahduksensa myös viinihyllyille, kun tutut pullot saavat ylleen joulusesonkiin suunnitellut etiketit. Saksalaisten valkoviinien etiketeissä komeilevat linnat ja joulutorit, kun taas espanjalainen klassikko luottaa punaisen ja kullan sävyihin.

1) Anselmann Weissburgunder Trocken

Joulun valkoviini Saksasta | 11,99€anselmann weissburgunder jouluetiketti

Weissburgunderista – eli laajemmin Pinot Blanc -nimellä tunnetusta rypäleestä – tehdyt valkoviinit ovat siitä kivoja viinejä, että ne sopivat monenlaisten herkkujen kylkeen. Saksasta, Pfalzin alueelta tuleva Anselmann Weissburgunder Trocken onkin monikäyttöinen jouluviini, sillä se sopii niin jouluaterialle kuin välipäivien rentoon nautiskeluunkin.

Tämä sitrushedelmiltä, päärynöiltä ja omenoilta tuoksuva weissburgunder on nimensä mukaisesti kuiva viini, jossa on mukavaa täyteläisyyttä ja runsautta. Nauti jouluateriaa ennen tarjoiltavien alkupalojen kanssa tai graavisiian ja tillisilakan kaverina. Ja kun joulun jälkeen tekee mieli keveämpää, tee Anselmann Weissburgunder Trockenin kaveriksi kevyt kanasalaatti tai kasviksia.

Joulun kunniaksi Anselmannin valkoviini on puettu tunnelmalliseen kausietikettiin – se siis sopii jo sellaisenaan kattauksen koristeeksi!

2) Erlenbacher Kayberg Riesling

Valkoviini erottuvassa huurretussa lasipullossa | 12,98€erlenbacher kayberg Riesling jouluetiketti

Perinteinen joulun kalapöytä ja sitä säestävä riesling ovat monelle pyhien kohokohta. Voimakasmakuisten ja suolaisten joulukalojen kaveriksi kannattaa valita kepeä, raikas ja puolikuiva riesling, kuten terästankeissa valmistettu saksalainen Erlenbacher Kayberg Riesling.

Tämä Württembergin alueelta tuleva jäntevän hapokas ja avoimen hedelmäinen valkoviini tuoksuu aprikooseilta, persikoilta ja hitusen kesän kukiltakin. Erlenbacher Kayberg Riesling on hyvä jouluviini myös sushille ja äyriäissalaatille siinä vaiheessa pyhiä, kun tekee jo mieli jotain muuta kuin suomalaista jouluruokaa. Tätä saksalaista siemailee ilokseen sellaisenaankin!

3) Torres Coronas Tempranillo Organic

Klassikko on hyvä punaviini lahjaksi | 10,99€torres coronas Tempranillo organic jouluetiketti

Torresin klassinen punaviini Coronas merkitsee kruunuja ja ansaitsee nimensä mukaisesti kruunauksen Espanjan punaviinien kuninkaaksi! Viini on Espanjan vanhimpia rekisteröityjä viinimerkkejä ja samalla ensimmäisiä pullotettuja viinejä vuodesta 1942. Viiniä on kypsytetty yhdeksän kuukautta amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä. Torres Coronas Tempranillo Organic sopii ihanteellisesti useimmille liharuuille ja myös kermaisille juustoille.

Joulunpunaiseen etikettiin puettu luomipunaviini on miellyttävän pyöreä ja sitä ryhdittävät pehmeät tanniinit.

Mukavaa joulun odotusta!
Tuomas Meriluoto, Master of Wine

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.