3 x jouluinen viini

25.11.2020 - 5 x paras|

Nyt on taas se aika vuodesta, kun suosikkiviinejä koristavat tunnelmalliset etiketit. Näillä jouluetikettisillä viineillä ilahdutat niin lahjansaajaa kuin itseäsi. Master of Wine Tuomas Meriluoto valitsi kolme suosikkia joulutunnelmaa henkivistä viineistä.

1)Sangre de Toro Original Organic

Härkäkin vaihtoi jouluasuun | 9,98€

Jos joulun alla tekee mieli ostaa hyvän fiiliksen punaviiniä itselle tai lahjaksi, Sangre de Toro Original Organic on rento katalonialainen, joka maistuu mainiolta sellaisenaankin. Tuttu härkäviini on nyt täyttä luomua ja sopii vegaanillekin, sillä sen valmistuksessa ei ole käytetty mitään eläinperäistä.

Tummaa ja punaista marjaa sekä yrttejä uhkuva Sangre de Toro Original Organic on just sellainen mehevän pehmeä ja mausteinen punaviini, joka istuu vuoden pimeimpään aikaan. Kun tekee mieli laittaa tarjolle herkullinen juustolautanen, tässä on mainio viini sen kaveriksi. Härkäviini tykkää myös mausteisista makkaroista, lihamurekkeesta ja lasagnesta sekä kana- ja kasvispadoista.

2) Erlenbacher Kayberg Riesling

Eteläsaksalaista rieslingiä talven iloihin | 12,48€

Onko Etelä-Saksassa sijaitseva Württembergin viinialue jo sulle tuttu? Jos ei, nyt kannattaa kokeilla alueelta tuleva Erlenbacher Kayberg Riesling! Näyttävään jouluetikettiin puettu kuivahko valkoviini sopii sekä rentoihin illanistujaisiin että joulun kalapöydän voimakkaisiin makuihin.

Tässä viinissä herkulliset aprikoosin ja persikan aromit paiskaavat kättä raikkaan hapokkuuden kanssa. Himppu jäännössokeria takaa sen, että voit nauttia Erlenbacher Kayberg Rieslingiä tujumminkin maustettujen ruokien kaverina. Ja kun joulunpyhinä tekee mieli napostella suklaata hälinän asetuttua, tämä riesling maistuu mahtavalta esimerkiksi Fazerin tumman appelsiinisuklaan kanssa.

3) Anselmann Weissburgunder Trocken

Pfalzin herkkua monille herkuille | 10,99€

Pfalzin viinialue on nyt monen huulilla. Sieltä tulee myös historiallisen Anselmannin viinitalon Weissburgunder Trocken -valkoviini, jonka rypäle tunnetaan Ranskan puolella Pinot Blanc -nimellä.

Omenan, päärynän ja sitrusten aromit avaavat pelin nätisti, ja kuiva maku hurmaa raikkaudellaan ja hauskan täyteläisellä olemuksellaan. Anselmann Weissburgunder Trocken tykkääkin vegeherkuista ja salaateista sekä vähärasvaisista kaloista. Ja kun pöytään tarvitaan todellista moniottelijaa, se on tässä – oli sitten kyseessä pienimuotoisen illanvieton noutopöytä tai joulujuhlan alkupalat.

Oikein hyvää joulunodousta!
Tuomas Meriluoto, Master of Wine

 

Eikö Tuomaksen suosittelemaa viiniä löydykään lähimyymäläsi hyllystä?
Tiesithän, että voit nykyään toivoa lempiviiniäsi osaksi lähimyymäläsi valikoimaa. Alkotoive.fi on Alkon uusi palvelu, jonka kautta voit lähettää oman toiveesi myymälöiden valikoimista vastaaville valikoimamestareille.

PIDÄT VARMASTI MYÖS NÄISTÄ!

Mahtavaa kun eksyit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.