3 x Halloween-viinit

23.10.2019 - 5 x paras|Viinit|

Halloween-juhlat ansaitsevat sesonkiin sopivat viininsä. Näillä tuhdeilla ja muhkeilla punaviineillä kruunaat Halloween-juhlasi. Viinit toki ansaitsevat myös paikkansa sesongin ulkopuolella – lue miten!

1) Gnarly Head Old Vine Zin

Rento amerikkalainen on ehdoton valinta Halloweeniin | 13,90€

Kaveriporukan kokoontuessa on tärkeintä, että ruoan lisäksi myös juoma on kohdallaan. Kalifornialainen Gnarly Head Old Vine Zinfandel sopii vaikkapa karmivalle juustotarjottimelle kuin nenä päähän, ja toimii loistavasti myös sinällään pimenevissä illoissa nautiskeluun.

Viinin intensiivinen ja silti pehmeä maku puhuu juustotarjottimen kanssa yhteistä kieltä. Ja mikä parasta, Zinfandel-rypäleen hillomaisen täyteläinen maku on muutenkin monen mieleen. Tämä rento amerikkalainen on ehdoton valinta Halloweeniin!

 

2) 3 Finger Jack Old Vine Zinfandel

Rehtiä menoa liharuokien kylkeen | 17,98€

Tiesitkö, että Kaliforniassa viihtyvä Zinfandel on köynnös, joka voi elää poikkeuksellisen vanhaksi? Esimerkiksi tämän punaviinin rypäleistä osa on kerätty 110-vuotiaista köynnöksistä. Ne tuottavat pienen, mutta sitäkin intensiivisemmän sadon, sillä yksinkertaistettuna yhden köynnöksen pienempään rypälemäärään tiivistyy enemmän makua.

Kun 3 Finger Jack pääsee lasiin, se pöläyttää ilmoille reippaasti mustikkaa, suklaata ja paahteisen vaniljaisia aromeja. Tässä viinissä tammikypsytys saa tuntua! Täysosuma liharuokien kylkeen.

 

3) Into The Woods

Meidän itse tekemä, mojova uutuus trendikkäältä viinialueelta | 13,99€

Tiesitkö, että Etelä-Ranskan Languedoc on viinialueena kovassa nousussa? Sen auringossa ovat kypsyneet myös Alkon uutuuden, Into The Woods GSM -punaviinin rypäleet. Languedocille tyypilliseen tapaan tässä viinissä Grenache-, Syrah- ja Mourvèdre-rypäleitä, joista tulevat GSM-alkukirjaimet sen etiketissä.

Roteva eteläranskalainen hivelee makunystyröitä – ja rasvaisia juustoja lautasella. Into The Woods toimii mainiosti myös ärtsympien safkojen, kuten reippaasti grillattujen ja maustettujen naudanlihavartaiden kanssa.

Kyseinen viini on tehty meidän tiimimme ja viinitalo Francois Lurtonin kanssa yhteistyössä. Lukuisia näytteitä tuli maisteltua ja sekoitettua, kun me koitettiin luoda viini, joka sopisi nimenomaan pohjoiseen makuun ja pohjoisille mauille. Ollaan muuten todella ylpeitä lopputuloksesta.

 

Jännittävää Halloweenia!

 

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.