2 x viini ystävänpäivään

8.2.2021 - 5 x paras|

Master of Wine Tuomas Meriluoto valitsi kaksi ystävänpäivälahjaksi loistavasti sopivaa viiniä. Lue vinkit ja tiedät millä viinillä ilahduttaa ystävääsi.

1) Gérard Bertrand Cote des Roses

Tyylikästä roseeta Etelä-Ranskasta | 14,98€

Etelä-Ranskassa sijaitseva Languedoc-Roussillon on viinialueena kovassa nousussa. Sieltä tulee myös Côte des Roses -valkoviini, joka on alueen tunnetuimpiin nimiin – ja koko maan johtaviin luomutuottajiin – lukeutuvan Gérard Bertrandin käsialaa.

Greippiä, ananasta ja kotoisaa metsämansikkaa tulviva Côte des Roses on maultaan raikkaan hapokas, pienellä mausteisella twistillä. Jos multa kysytään, minkä kanssa tätä nauttisin, niin hyvien ystävien, tietty. Sekä piirakoiden ja muiden pikkusuolaisten. Myös lohi tykkää kovasti tästä viinistä. Lahjaa antaessa on muuten kiva mainita, että ruusumainen pullo on tunnetun pariisilaisen design-koulun, École Boullen, käsialaa.

2) Torres San Valentin Parellada

Makoisaa valkoviiniä Espanjasta  | 9,98€

Vaikka makutottumuksemme ovat kuivuneet, kaikki meistä eivät hingu rutikuivan valkkarin perään. Jos lahjan saaja pitää pienestä makeudesta viinissään, Torres-klassikko San Valentin Parellada toimii taatusti. Katalonian tunnetuimman tuottajan luomuviini on tehty kokonaan Parellada-rypäleestä, joka tunnetaan myös yhtenä cava-kuohuviinien rypäleenä.

Raikkaan aromaattinen San Valentin Parellada tuoksuu persikoilta, päärynöiltä ja kukilta. Jos multa kysytään, mitä tämän puolimakean herkun kanssa tarjoaisin, lähtisin aasialaiseen tai selkeesti hedelmäiseen makumaailmaan päin. Mahtava pari myös sormisyötäville.

Oikein maistuvaa ystävänpäivää!
Tuomas Meriluoto, Master of Wine

 

Eikö Tuomaksen suosittelemaa viiniä löydykään lähimyymäläsi hyllystä?
Tiesithän, että voit nykyään toivoa lempiviiniäsi osaksi lähimyymäläsi valikoimaa. Alkotoive.fi on Alkon uusi palvelu, jonka kautta voit lähettää oman toiveesi myymälöiden valikoimista vastaaville valikoimamestareille.

PIDÄT VARMASTI MYÖS NÄISTÄ!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.