2 x Rotevat uutuusviinit

13.3.2020 - 5 x paras|

Vaikka valon määrä kasvaa päivä päivältä, koleat kelit saavat meidät hakeutumaan herkullisten punaviinien pariin. Master of Wine Tuomas Meriluoto poimi kaksi rotevaa ja voimakasta Alkon uutuusviineistä. Näistä rotevien ja voimakkaiden viinien ystävät varmasti pitävät.

1) Cono Sur Single Vineyard 8 Grapes

Rotevaa ja voimakasta Aconcaguan laaksosta | 14,98€

Chileläiset punkut nauttivat suurta suosiota meikäläisten keskuudessa – enkä ihmettele: sen verran makoisaamakumaailmaa tarjoaa tämäkin kahdeksan rypäleen taidonnäyte. Cono Sur Single Vineyard 8 Grapes on nimensä mukaisesti sekoitettu yhdeltä tarhalta käsin kerätyistä kahdeksasta eri rypälelajikkeesta, joita ovat Cabernet Sauvignon-, Carignan-, Carmenère-, Grenache-, Malbec-, Mourvèdre-, Petite Sirah- ja Petit Verdot.

Jo tuoksun punaiset marjat, mausteinen puraisu ja säväys paahteisuutta saavat veden herahtamaan kielelle. Suussa tämä viini onnistuu olemaan sekä täyteläinen että notkean elegantti. Kata siis pöytään possu- tai kanapataa ja juustoja – ja kutsu koolle hyvä poppoo. Herkullisen hedelmäisyytensä ansiosta Cono Sur Single Vineyards 8 Grapes tykkää mausteisemmastakin menosta.

 

2) Grand Vin de Stellenbosch Cape Blend

Tyylikäs voimanpesä Etelä-Afrikasta | 13,99€

Etelä-Afrikan viinialueista puhuttaessa monelle meistä tulee ekana mieleen Cabernet Sauvignon- ja Shiraz-rypäleistä valmistetuista punaviineistä tunnettu Stellenbosch. Grand Vin de Stellenbosch Cape Blend -viinissä nämä rakastetut voimarypäleet ovat saaneet rinnalleen maan ylpeyden, Pinotage-rypäleen.

Vivahteikas ja tyylikkäästi roteva lopputulos on silkkaa juhlaa makunystyröille. Pöydässä tämä täyteläinen ja tanniininen viini rakastaa kunnon pihviä sekä grillilihaa. Tai pyöräytä kylkeen riistamureke tai lihapullat lampaanjauhelihasta. Toimii hyvin myös voimakkaiden juustojen kanssa! Vastuullisten viinien ystävä tykkää siitäkin, että Grand Vin de Stellenbosch Cape Blend -viinin tuottanut Origin Wine tekee viininsä Reilun kaupan periaatteita noudattaen.

 

Näillä vinkeillä eivät rotevien ja voimakkaiden viinien ystävät varmasti pety.

Tuomas Meriluoto, Master of Wine

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.