Torres Estelado Organic Pais Brut Rosé

Miguel Torres Chile

Miguel Torres aloitti viinien valmistuksen Chilessä vuonna 1979. Hän oli ensimmäinen Chileen sijoittanut eurooppalainen tuottaja ja toi mukanaan modernin viininvalmistuksen menetelmät. Tänä päivänä Torresin talo Curicossa tunnetaan erityisesti eettisen kaupan projekteistaan.

 

Torres Estelado Organic Pais Brut Rosé

Torres tutki yhteistyössä Santiagon yliopiston kanssa Chilen aiemmin väheksyttyä paikallislajiketta pyrkimyksenään valmistaa siitä korkealaatuista viiniä, mikä helpottaisi köyhiä viljelijöitä ansaitsemaan paremmin elantonsa. Tuloksena syntyi Chilen ensimmäinen 100%:sti País -lajikkeesta valmistettu viini.

Rypäleet on murskauksen jälkeen uutettu mehussaan värin ja aromien lisäämiseksi viiniin. Ensimmäinen käyminen tapahtui viilennetyissä terästankeissa ja toinen käyminen hitaasti 40 päivän ajana pullossa 12 asteen läpötilassa. Käymisaromien paahteisen aromin voimistamiseksi viini on kypsynyt pullossa kuuden kuukauden ajan ennen hiivasakan poistoa.

Viinin kuvaus

Kirkas vaaleanpunainen väri ja pitkään kestävät kuplat. Tuoksussa tuoreita punaisia marjoja ja sitruksia. Runsas maku on jopa hieman punaviinimäinen runsaine punaisine marjoineen, rakennetta korostavan paahteisuuden ja pirteän eläväisen hapokkuuden myötä. Pitkä ja tasapainoinen jälkimaku.

Viinin käyttö

Erittäin monipuolinen ruokapöydässä runsaan aromikkuutensa johdosta. Asiantuntevampaan viinimakuun myös persoonallisen erottuvana aperitiivina tai juustojen seurassa.

Valikoimaan 27.10.2014

Lisätiedot

Tuottaja Miguel Torres Chile
Maa Chile
Alue/luokitus
Viinityyppi Kuohuviinit
Rypäleet País (100 %)
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 3
Alkoholipitoisuus 12 %
Saatavuus Alko Tilausvalikoima, Horeca, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 561157
Suositushinta 14,30 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys

The Best Chilean sparkling wine – Annual Wines of Chile Awards 2012 & 2013

Sertifikaatit Fair for life - eettinen kauppa, Luomu, Reilu kauppa - Fair for Life, Vegaaninen