Torres Cordillera Chardonnay

Miguel Torres Chile

Miguel Torres aloitti viinien valmistuksen Chilessä vuonna 1979. Hän oli ensimmäinen Chileen sijoittanut eurooppalainen tuottaja ja toi mukanaan modernin viininvalmistuksen menetelmät. Tänä päivänä Torresin talo Curicossa tunnetaan erityisesti eettisen kaupan projekteistaan.

 

Torres Cordillera Chardonnay

Viini on nimetty lumipeitteisen Cordillera vuoriston mukaan. Cordillera viineihin käytetyt rypäleet kasvavat Cordillera vuoriston alarinteillä. Käyminen on tapahtunut 80 %:sti uusissa 225 litran ranskalaisissa tammitynnyreissä 18 päivän ajan, suurin osa viinistä läpikäynyt malolaktisen käymisen. Viiniä on varastoitu ranskalaisissa Neversin tammitynnyreissä 6 kuukautta käymissakkojen kanssa. Säilyy asianmukaisissa oloissa 4-6 vuotta.

Viinin kuvaus

Väri vaalean keltainen vivahtaen vihreään ja kultaan. Tuoksu on antava, omenan ja hasselpähkinöiden arominen, tyypillinen käytetyille Chardonnay lajikkeille. Lisäksi on aistittavissa paahtoleivän ja vaniljan tuoksut. Suuntuntuma on runsaan täyteläinen, raikkaiden happojen sopivasti tasapainottama. Pitkä, hienostunut jälkimaku huipentuu Neversin tammelle tyypillisiin mausteisiin ja paahteisiin sävyihin.

Viinin käyttö

Erinomaista mätien seurana. Suositellaan taimenelle, lohelle (myös savustettuna), tuoreille äyriäisille, uunikalalle ja kalaruuille kastikkeissa.

Lisätiedot

Tuottaja Miguel Torres Chile
Maa Chile
Alue/luokitus Limari Valley
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Chardonnay (95 %)
Viognier (15 %)
Täyteläisyys
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 3
Alkoholipitoisuus 13.5 %
Saatavuus Alko Tilausvalikoima, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 943667
Suositushinta 16,90 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Kestävä kehitys, Vegaaninen