Reserva de Pueblo

Miguel Torres Chile

Miguel Torres aloitti viinien valmistuksen Chilessä vuonna 1979. Hän oli ensimmäinen Chileen sijoittanut eurooppalainen tuottaja ja toi mukanaan modernin viininvalmistuksen menetelmät. Tänä päivänä Torresin talo Curicossa tunnetaan erityisesti eettisen kaupan projekteistaan.

 

Reserva de Pueblo

País -rypäle on aikoinaan ollut Chilen viljellyimpiä rypäleitä. Sen käyttö hiljalleen hiipui eikä sen laatuun enää panostettu, sillä muista rypäleistä viljelijät saivat parempaa hintaa. Miguel Torres halusi elvyttää rypäleen, jota enää muutamat pienet viljelijät käyttivät. Torres alkoi maksaa rypäleistä parempaa hintaa sitä mukaan, kun laatua saatiin parannettua. Miguel Torres Chilen ensimmäinen País -rypäleestä valmistettu viini oli Santa Digna Estelado rosekuohuviini vuonna 2011. Vuosikerrasta 2012 valmistettiin myös ensimmäinen punaviini, Reserva de Pueblo. Viini on lisäksi Fair Trade sekä Fair for Life -sertifioitu.

Viinin kuvaus

Rypäleiden kuoret ovat saaneet olla mehun seassa kymmenen päivän ajan, jonka jälkeen 60 % viinistä on läpikäynyt normaalin käymisen ruostumattomissa terästankeissa ja 40 % viinistä on läpikäynyt hiilidioksidikäymisen. Viiniä ei ole kypsytetty tammessa. Viini on väriltään intensiivisen purppuranpunainen, tuoksussa kirsikkaa ja luumua. Maussa tuntuu mielyttävän tasapainoiset hapot ja rustiikkiset tanniinit, miellyttävä jälkimaku.

Viinin käyttö

Viini on omiaan erilaisten liharuokien kanssa, mm. paahtopaistin kera.

Lisätiedot

Tuottaja Miguel Torres Chile
Maa Chile
Alue/luokitus Maule Valley
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet País
Täyteläisyys Keskitäyteläinen
Hapokkuus Matala
Sokeripitoisuus 0
Alkoholipitoisuus 12 %
Saatavuus Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 0
Alkon tuotenro 910827
Suositushinta 11,89 €
Lehdistömaininnat

Tim Atkins, 91 p.

Kilpailumenestys
Sertifikaatit Fair for life - eettinen kauppa, Reilu kauppa - Fair for Life