Masi Costasera Amarone Classico

Masi Agricola

Boscainin perheen 1770-luvulla Veneton Valpolicellasta ostama pieni viinitila, Vaio dei Masin -laaksossa on Amaronen syntysijoja. Masi on kasvanut kansainvälisesti menestyneeksi Pohjois-Italian Veneton lähettilääksi, joka valmistaa puhdaspiirteisiä ja herkullisen tasapainoisia viinejä Veneton paikallislajikkeista. Soave ja Valpolicella viinien lisäksi Masi taitaa alueensa edelläkävijänä myös kuivatuista rypäleistä valmistettujen AppaXXImento®, Recioto ja Amarone viinien valmistuksen. Vuonna 1964 päivänvalon näki ensimmäinen Ripasso-menetelmällä valmistettu viini Masi Campofiorin. Masi jatkokehitti Ripasso mentelmästä oman AppaXXImento® -kaksoiskäymismenetelmän. Masi tuottaa viiniä myös Serego Alighierin tiloilla Venetossa ja Toscanassa, Bossi Fedrigottin tarhoilla Trentinossa sekä Argentiinan Tupungatossa.

Masi Costasera Amarone Classico

Costasera-rinteet saavat maksimaalisen hyödyn ilta-auringosta, joka heijastaa säteensä Garda-järveltä. Lämmin tuuli järveltä vielä optimoi olosuhteita. Amarone on uniikki viini, jota tuotetaan vain Valpolicellan alueella perinteisistä lajikkeista, jotka kuivatetaan sadonkorjuun jälkeen optimaalisissa oloissa Masin kuivatusvarastoissa 3-4 kuukautta. Tammikuun lopulla rypäleistä on haihtunut n. 35 % vedestä ja sokeri sekä aromit ovat konsentroituneet. Corvina-lajike saa kosketuksen Botrytis-jalohometta. Rypäleet murskataan varoen, rangat poistetaa ja 45 päivän käyminen isoissa tammitynnyreissä sekä terässäiliöissä alkaa. Viini siirrettään 35 päiväksi 30-40 hl tynnyreihin alkoholikäymisen ajaksi. 80 % viinistä kypsyy 40-80hl tammitynnyreissä ja 20 % pienissä ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista osa on uusia ja osa käytettyjä. Pullokypsytys 4kk. Etiketeistä löydät ”Amarone d’Arte” merkinnän, mikä ilmaisee Masin kuulumista 12 johtavan Amarone-tuottajan yhdistykseen, joka perustettiin vaalimaan Amaronen perinteitä sekä laatua.

Viinin kuvaus

Syvä, rubiininpunainen väri. Tuoksussa kirsikkaa ja kiehtovan lempeitä mausteisia aromeja. Pehmeä suuntuntuma; maussa kaakaota, paahtuneita kirsikan ja luumun aromeja sekä aavistus kanelia ja vaniljaa. Erionomainen tasapaino, jota tukevat ryhdikäs hapokkuus ja pehmeän kypsät taniinit. Täyteläinen jälkimaku.

Viinin käyttö

Täyteläinen viini grillattujen ja paahdettujen liharuokien kanssa. Erinomainen tumman riistan sekä kypsien juustojen kanssa tarjottavaksi.  Usein Amarone on ”meditaatioviini” hyvän illallisen jälkeen.

Lisätiedot

Tuottaja Masi Agricola
Maa Italia
Alue/luokitus Amarone della Valpolicella Classico
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Corvina (75 %)
Molinara (5 %)
Rondinella (20 %)
Täyteläisyys Erittäin täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 9
Alkoholipitoisuus 15 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti, Travel Retail
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 455887
Suositushinta 38,90 €
Lehdistömaininnat

Wine Enthusiast 92p & Best of the year – 2015 (2011)
Wine Spectator 92 p – 2013 (2009)
The Wine Advocate & Jamessuckling.com 91 p – 2013 (2009)
Pekka Suorsa 92 p

Kilpailumenestys
Sertifikaatit No Animal Products (Vegan Society of London)