Masi Costasera Amarone Classico

Masi

Boscainin perheen 1770-luvulla Valpolicellasta ostama pieni viinitila on kasvanut kansainvälisesti menestyneeksi, Pohjois-Italian Veneton lähettilääksi. Yhä perheomisteinen viinitalo on ollut vuosia edelläkävijä viininvalmistuksessa kehittäen mm. Appaxximento-, sekä Ripasso -menetelmät, jotka sittemmin ovat muodostuneet järkkymättömäksi osaksi Pohjois-Italialaista viininvalmistusta.

Masi Costasera Amarone Classico

Costasera-rinteet saavat maksimaalisen hyödyn ilta-auringosta, joka heijastaa säteensä Garda-järveltä. Lämmin tuuli järveltä vielä optimoi rypäleiden kasvuolosuhteita. Costasera Amarone on uniikki viini, jota tuotetaan vain Valpolicellan alueella perinteisistä lajikkeista, jotka kuivatetaan sadonkorjuun jälkeen optimaalisissa oloissa Masin kuivatusvarastoissa 3-4 kuukauden ajan. Tammikuun lopulla rypäleistä on haihtunut n. 35 % vedestä, ja sokeri sekä aromit ovat konsentroituneet. Corvina-lajike saa kosketuksen Botrytis-jalohometta. Rypäleet murskataan varoen, rangat poistetaan ja 45 päivän käyminen isoissa tammitynnyreissä sekä terässäiliöissä alkaa. Viini siirrettään 35 päiväksi 30-40 hl tynnyreihin alkoholikäymisen ajaksi. 80 % viinistä kypsyy 40-80hl tammitynnyreissä ja 20 % pienissä ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista osa on uusia ja osa käytettyjä. Pullokypsytys 4kk. Etiketeistä löydät ”Amarone d’Arte” merkinnän, mikä ilmaisee Masin kuulumista 12 johtavan Amarone-tuottajan yhdistykseen, joka perustettiin vaalimaan Amaronen perinteitä sekä laatua.

Viinin kuvaus

Syvä, rubiininpunainen väri. Tuoksussa kirsikkaa ja kiehtovan lempeitä mausteisia aromeja. Pehmeä suuntuntuma, maussa kaakaota ja paahteisuutta, kirsikan ja luumun aromeja sekä aavistus kanelia ja vaniljaa. Erinomainen tasapaino, jota tukevat ryhdikäs hapokkuus ja pehmeän kypsät tanniinit. Täyteläinen ja pitkä jälkimaku.

Viinin käyttö

Täyteläinen viini grillattujen ja pitkään kypsyneiden liharuokien kanssa. Erinomainen tumman riistan sekä kypsien juustojen kanssa tarjottavaksi.  Usein Amarone on täydellinen meditaatioviini hyvän illallisen jälkeen. Soveltuu vegaaneille.

Lisätiedot

Tuottaja Masi
Maa Italia
Alue/luokitus DOCG Amarone della Valpolicella Classico
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Corvina (75 %)
Molinara (5 %)
Rondinella (20 %)
Täyteläisyys Erittäin täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 9
Alkoholipitoisuus 15 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti, Travel Retail
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 455887
Suositushinta 39,49 €
Lehdistömaininnat

Wine Enthusiast 92p & Best of the year – 2015 (2011)
Wine Spectator 92 p – 2013 (2009)
The Wine Advocate & Jamessuckling.com 91 p – 2013 (2009)
Pekka Suorsa 92 p

Kilpailumenestys
Sertifikaatit