Adam Emotion Crémant Brut Prestige

Jean-Baptiste Adam

Alsacen vanhimpiin viiniyrityksiin lukeutuva Jean-Baptiste Adam on perustettu vuonna 1614. Yritys on ollut saman perheen johtama koko 400-vuotisen historiansa ajan, ja tällä hetkellä viinien laadun takaa suvun 14. sukupolvi, Jean-Baptiste Adamin ja tytär Laurenin johdolla.

Adam Emotion Crémant Brut Prestige

Emotion Crémantit ovat noin 20:n Alsace tuottajan lippulaivakuohuviinejä, joiden ominaisuudet ja valmistus on tarkkaan määritettyä. JB Adam valmistaa Emotion Crémantinsa Ammerschwihrin kylästä kerätyistä rypäleistä. Rypäleiden puristuksen ja 12 tunnin kylmämaseroinnin jälkeen ensimmäinen käyminen 6-8 kuukauden ajan lämpötilakontrolloiduissa terästankeissa. Toinen käyminen perinteisellä menetelmällä pullossa vähintään 24 kuukautta.

Viinin kuvaus

Oljenkeltainen väri, pitkän pullokypsytyksen myötä hienostunut ja pitkä kuplinta. Runsaan hedelmäisessä tuoksussa on sitrusten ja vaalean persikan lisäksi pullokypsytyksen aiheuttamia paahtoleivän ja voin aromeja. Kuiva, pehmeän elegantti ja omenainen maku on monipuolinen, hienostunut ja raikkaan hapokas. Kypsä hedelmäisyys ja paahteiset briossi aromit kannattelevat pitkää ja tasapainoista jälkimakua. ”Simply delicious and long”.

Viinin käyttö

Erinomainen aperitiivi sopii mainiosti myös merenherkkujen, erityisesti savustetun kalan, lihaleikkeleiden, kasvisruokien ja vaaleanlihan kumppaniksi tarvittaessa läpi aterian.

Lisätiedot

Tuottaja Jean-Baptiste Adam
Maa Ranska
Alue/luokitus Crémant d'Alsace AOP
Viinityyppi Kuohuviinit
Rypäleet Chardonnay
Pinot Noir
Täyteläisyys
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 4
Alkoholipitoisuus 12 %
Saatavuus Alko Tilausvalikoima, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro 907907
Suositushinta 19,98 €
Lehdistömaininnat

91/100 p Wine Enthusiast 12-2016

Kilpailumenestys
Sertifikaatit