Ampelidae

Kansainvälisesti tunnetun aistinvaraisen arvioinnin professorin, Frederic Brochet’n, vuonna 1995 Ranskan Etelä-Loireen perustama Ampelidaen perheyritys on lyhyessä ajassa noussut Ranskan johtavien luomutuottajien joukkoon.

Tila on saanut nimensä Kreikan kielen viiniä tarkoittavasta sanasta Ampelos, ja tilan tunnuksen hauenleuka  tulee Fredericin haukea tarkoittavasta sukunimestä.

Aistinvaraista arviointia professorina opettanut Frederic valmistaa modernin innovatiivisia viinejä, tavoitteenaan ilmaista Loiressa käytettyjen rypälelajikkeiden tyypillisiä ominaisuuksia, ilmentäen samalla kasvualueensa, Viennen, tuottamaa mineraalisuutta ja puhdaspiirteistä hapokkuutta.

Ampelidaen koko tuotanto on sertifioitu sekä luonnonmukaisesti viljellyistä rypäleistä valmistetuksi, että vegaaneille soveltuvaksi, sillä valmistuksessa ei ole käytetty lainkaan eläinperäisiä kirkastusaineita.

Valmistusmaa: Ranska
Valmistusalue: Loire